Mazsorett és zászlóforgatás

Mazsorett és zászlóforgatás

Majorette

Ha kimondjuk ezt a szót, a legtöbb embernek a fúvós zenekarok előtt masírozó pálcát forgató lányok jutnak eszükbe.. A mazsorett több stílust ötvöz magába, azaz meg lehet jeleníteni néptáncos, társastáncos, balettos elemeket azzal a ráadással, hogy közben használja az illető a mazsorettbotot.

A mazsorettsport mára nemzetközivé, sőt világszintűvé nőtte ki magát. A mazsorettsport-koreográfiákban bot, pompon, zászlósbot használható kéziszerként akár egyénileg, duóban, trióban, mini formációban vagy egészen nagy csapatban fúvószenekar vagy egyéb zenei kísérettel, színpadon vagy menetfelvonuláson. Újabban a show kategóriában bármely eszköz használható. A mazsorettsport szabályai a használt kéziszer, a korosztály és a létszám szerint kategorizálják a versenygyakorlatokat. A legfiatalabb korosztály 8–11 éves korig a kadett, 12–14 éves korig a junior és 15 év fölött a szenior. Értékelési területek a koreográfia, a mozgástechnika és a szertechnika.

Ha úgy érzed, hogy neked is menne ez a tánc vagy csak szeretnéd kipróbálni magad, akkor jelentkezz!

Zászlósbot

A zászlósbot a mazsorettesek egyik kelléke, amelyet nagyon hasonlóan kezelnek a mazsorettbothoz. Ugyanúgy lehet forgatni, dobni, látványos elemeket, stílusokat megjeleníteni, mindezt úgy, hogy a zászló leple miatt még lenyűgözőbb hatást kelt. Aki zászlósbotot tud forgatni elmondhatja magáról, egy olyan eszközt tud kezelni, ami hatalmas koncentrációt, precizitást igényel és különleges mozgáskombinációkat sajátíthat el.

Ha szeretnél egy nem mindennapi eszközzel megtanulni táncolni, akkor próbáld ki magad ebben a műfajban!